Vi pokažite odredište na mapi sveta, mi ćemo Vama pokazati najbolju rutu

Turistička agencija BTA poseduje IATA međunarodnu licencu tako da smo uključeni u rezervacioni sistem Amadeus i Galileo kao i BSP sistem koji nam omogućava izdavanje karata za ceo svet sa različitim tačkama polaska. Od Airserbia smo za 2017 dobili status prefered partnera. Za vas tražimo i predlažemo najbolje kombinacije letova kao i najbolje cene, dogovaramo uslove grupnih polazaka te brinemo oko vašeg business class i first class tretmana.

Naš web sajt je responsive tako da rezervaciju mozete napraviti sa bilo kog aparata koji koristite.

Podršku nase agencije imate bez obzira sto ste avio kartu rezervisali na nasem web sajtu.

Kada govorimo o vazdušnom prevozu ništa nije jednostavno i naprosto postoji toliko opcija u kombinovanju letova, odličnih tajminga i cenovnih razreda. Abeceda letenja je mnogo složenija od onoga što zamišlja običan putnik tako da pomoć našeg tima putnih savetnika i izvrsnih bukera avio karata ima značajnu važnost kod kreiranja Vašeg privatnog putnog aranžmana ili poslovnog putovanja.

U našem sistemu za avionske karte proveravamo sve mogućnosti prema Vašim zahtevima te se uvek trudimo da ponudimo odlične alternative i predloge koji ponekad iziskuju i Vašu fleksibilnost, a sve u svrhu postizanja odlične cene i kvalitete.

U BTA turističkoj agenciji mapa sveta je uvek na raspolaganju. Dozvolite nam da Vam pokažemo najlepša mesta na svetu i najkraći mogući put do njih!

Jeste li znali?

 • Zašto toaleti u avionima i dalje imaju pepeljare? Iako je zabranjeno pušenje, stručnjaci su zaključili da iako ne smeju, oni koji zapale cigaretu moraju imati sigurno mesto za gašenje te iste cigarete.
 • Većina pilota i kopilota ne smeju jesti istu hranu tokom leta kako bi se izbegla mogućnost istovremenog trovanja hranom.
 • Istraživanja pokazuju da se muškarci na prvi pogled zaljube u stjuardese mnogo češće nego udevojkedrugih profesija, uključujući i one zaposlene u striptiz barovima.
 • Prvestjuardesenisusmelebititežeod 52 kilograma, nisusmelebitiudate, a postrucisu moralebitimedicinskesestre.
 • Samo 5% svetske populacije je ikad putovalo avionom.
 • Više od 80% populacije boji se putovanja avionom.
 • Svakoga dana prosečno ima 200 000 letova širom sveta.
 • 1920. godine avionska karta je iznosila samo 5$.
 • Najprometniji aerodrom an svetu je Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport sa više od 96 milionana putnika godišnje. Beijing Capital International Airport je na drugom mestu sa više od 86 milliona putnika godišnje.
 • Najstarija avio kompanija je KLM osnovana 1919. godine. Prvi let ove kompanije zabeležen je 17. maja 1920. Godine između Amsterdama I Londona. Qantas je druga na najstarijih avio kompanija – osnovana je 1920. godine.
 • Procenjuje se da je American Airlines 1987. godine uštedeo 40 000$ tako što je davao jednu maslinu manje u svakoj salati posluženoj u prvoj klasi.
 • Na dugim letovima, može se desiti da posada radi i 16 sati bez odmora. Zbog toga u nekim avionima, kao što su recimo boinzi 777 i 787 drimlajneri postoje male spavaće sobe u kojima posada može na smenu da predahne. Do tih soba opremljnih krevetima i toaletom vode skrivene stepenice.
 •  Početkom avio transporta smatra se ostvarenje braće Wright (Orville i Wilbur) s početka 20. Veka (1903. godina). Braća Wright su u blizini Kitty Hawka (Severna Karolina) izveli ukupno četiri leta od kojih je prvi trajao 12 sekundi, a letelica je prevalila 37 metara, dok je poslednji trajao čak 59 sekundi s prevaljenih 260 metara.
 • Charles Lindbergh je 21.5.1927. bio prvi avijatičar koji je uspešno preleteo Atlantski ocean od New York-a do Pariza u avionu Spirit of St. Louis i za to dobio nagradu od 25.000 dolara. Njegov let trajao je 33 sata i 29 minuta.

WSpay - Web Secure Payment Gateway

American Express Diners Club International Visa MasterCard Maestro Discover Dinacard Mastercard® Identity Check™ Visa Secure KeksPay Aircash Paycek PayPal